Καθαρισμός Φίλτρου Μικροσωματιδίων Πετρελαίου ( DPF )

DPF Αναγέννηση |  DPF Αντικατάσταση | DPF Καθαρισμός

 Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το φίλτρο μικροσωματιδίων σας;

 • Έχετε ενοχλητικά λαμπάκια στο καντράν;
 • Το αμάξι σε “ασφαλή λειτουργεία” ή μειωμένη απόδοση;
 • Αυξημένη κατανάλωση και αδυναμία στην επιτάχυνση;
 • Ακριβά κόστη στην αντικατάσταση του DPF που ξεπερνάνε τις 2000ευρώ;

Τι είναι το DPF;

Το Dpf (Φίλτρο Μικροσωματιδίων Πετρελαίου) επίσης γνωστό ως FAP σε ορισμένα γαλλικά μοντέλα, είναι μια συσκευή που τοποθετείται στο σύστημα εξαγωγής των σύγχρονων πετρελαιοκίνιτων αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών αιθάλης ώστε να πληρούν τα ευρωπαικά και ελληνικά πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Όπως κάθε φίλτρο έτσι και τα Φίλτρα Μικροσωματιδίων Πετρελαίου (DPF), χρειάζονται να καθαρίζονται τακτικά για να λειτουργούν κανονικά. Αυτό γίνεται μέσω της λειτουργίας της αναγέννησης, η οποία αυξάνει τα πετρέλαια στο θάλαμο καύσης για να σηκώσει τη θερμοκρασία των καυσαερίων ώστε να καθαριστεί το DPF, αφήνοντας πίσω τη στάχτη της καμμένης αιθάλης. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο έχει υψηλές στροφές χωρίς να έχει την απαιτούμενη απόδοση, αφήνοντας ένα άσπρο ή καφέ καπνό από την εξάτμιση.

Τα συστήματα DPF εφαρμόστηκαν στα επιβατικά αυτοκίνητα από το 2003 σε ορισμένα μοντέλα, έχοντας γίνει απαραίτητο στα μοντέλα 2009 και μετά προδιαγραφών Euro 5.

Με το καιρό τα φίλτρα χρειάζονται αντικατάσταση, αφού γεμίζουνε και μπορεί να προκαλέσουνε βλάβη στον κινητήρα και στο turbo, είτε βγάζουν ηλεκτρονικό σφάλμα βάζοντας το αυτοκίνητο σε ασφαλή λειτουργεία, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Οι κατασκευάστριες εταιρίες το έχουνε στη λίστα με τα αναλώσιμα του service, αφού η αντικαταστασή του είναι επιβεβλημένη μετά από κάποια χιλιομέτρα. Το κόστος αντικατάστασης κυμαίνεται απο 1500-2500 ευρώ στα περισσότερα μοντέλα ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρία.

 

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί πετρελαιοκίνητων με DPF.

Άμα η αναγέννηση δεν ολοκληρωθεί σωστά, όπου η τυπική διαδικασία είναι να οδηγηθεί το όχημα σε υψηλές στροφές (πάνω από 3000rpm για 15-25 λεπτά) στην εθνική, τα φίλτρα μπλοκάρονται αφού γεμίζουνε σκόνη αιθάλης. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μηχανικά προβλήματα, όπως το ράγισμα του turbo αφού δημιουργείται ‘back pressure’ και τα εκπομπόμενα καυσαέρια δεν μπορούν να φύγουνε και πέφτουν πάνω στο μπλοκαρισμένο DPF. Ένα ακόμα αντίκτυπο είναι η αυξημένη στάθμη λαδιών αφού το κάρτερ γεμίζει με πετρέλαια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη μείωση της τριβής των πιστονιών στην επαφή τους με το μπλοκ του κινητήρα. Ένας ακόμα επικίνδυνος παράγοντας είναι η πιθανότητα φωτιάς διότι ένα μπλοκαρισμένο DPF προκαλεί υπερθέρμανση στην εξάτμιση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του φίλτρου μικροσωματιδίων πετρελαίου υπάρχουνε καθαριστικά που μπορεί να προμηθευτεί ο ιδιοκτήτης και να τα ρίξει στο ντεπόζιτο ανα 15.000-20.000 ώστε να παρατείνει τη καλή λειτουργία του φίλτρου μικροσωματιδίων πετρελαίου. Με αυτό το τρόπο το φίλτρο μικροσωματιδίων διατηρείται σε καλή κατάσταση για περισσότερα χιλίομετρα, φιλτράροντας τα εξερχόμενα καυσαέρια.

 

Οι λύσεις για τη διόρθωση των χαλασμένων φίλτρων μικροσωματιδίων είναι διάφορες:

 • Αντικατάσταση με καινούριο αντιπροσωπείας ή Aftermarket
 • Καθαρισμός του υπάρχων με χημικά
 • Τεχνητή αναγέννηση μέσω διαγνωστικου

Όρισμενα από τα αυτοκίνητα των πελατών μας μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Κόστος:

Καινούριο Φίλτρο DPF Αντιπροσωπείας:
1200-2500Ευρώ (Ανάλογα τη μάρκα του αυτοκινήτου)
Καινούριο Φίλτρο DPF aftermarket επώνυμο:
600-800Ευρώ
 Διαγνωστικο για τεχνητή αναγέννηση (DPF):*
50 Ευρώ
Καθαριστικό Dpf για το ντεπόζιτο: 20 Ευρώ
(350ml για 60L πετρελαίου)

 

Μαζί με τη παράδοση καινούριου φίλτρου μικροσωματιδίων ή την τεχνητή αναγέννηση, μπορούμε να παρέχουμε πρόγραμμα βελτίωσης για: Aύξηση ιπποδύναμης (Power Tune),  μείωση της κατανάλωσης (Eco Tune), είτε συνδυασμός των δύο (Power – Eco Tune)
Πρόγραμμα Εγκεφάλου Αυτοκινήτου (Ecu Tune):
+300 Ευρώ – 600Ευρώ (Αναλόγως τύπο κινητήρα και τύπο εγκεφάλου) **
*Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του Αυτοκινήτου είναι ένα εξεζητημένο αντικείμενο, όπου είμαστε σε θέση να επέμβουμε με εγγυημένα και αξιόπιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας επώνυμα και αυθεντικά προγράμματα και προγραμματιστικές μηχανές. Στο πακέτο προγραμματισμού περιλαμβάνεται και καθαριστικό για το ντεπόζιτο ώστε να το χρησιμοποιήση ο ιδιοκτήτης όταν το φίλτρο πάει να ξαναμπλοκάρει.

**Μαζί με το πρόγραμμα βελτίωσης παρέχουμε δωρεάν προγραμματισμό τεχνητής αναγέννησης.

Παραλαβή – Παράδοση:

Υπηρεσίες Φιλτρου Μικροσωματιδιων Πετρελαίου DPF:
Αυθημερόν – Αυθημερόν
Πρόγραμμα Εγκεφάλου Αυτοκινήτου (Power / Eco / Power – Eco) Tune:
Αυθημερόν – Αυθημερόν

Υπηρεσίες του Ecu-Center:

Για αυτοκίνητα Diesel:

 • Προγραμματισμός Βελτιωση Stage 1 έως Stage 3+, για μείωση κατανάλωσης ή αύξησης απόδοσης ή συνδυασμός των δύο

 • Καθαρισμός – Αντικατάσταση Φίλτρου Μικροσωματιδίων ( DPF )

 • Καθαρισμός Αντικατάσταση Βαλβίδας Ανακύκλωσης Καυσαερίων ( Egr )

 • Προγραμματισμός περιοριστή ταχύτητας ( Speed Limiter Removal )

Για αυτοκίνητα Benzin:

 • Προγραμματισμός Βελτιωση Stage 1 έως Stage 4+ για μείωση κατανάλωσης και αύξησης απόδοσης

 • Προγραμματισμός περιοριστή ταχύτητας ( Speed Limiter Removal )

Μετά τη βελτίωση της χαρτογράφησης του αυτοκινήτου σας, θα απολαύσετε:

 • Αυξημένη Ιπποδύναμη | Αυξημένη ροπή | Βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι